keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kolmen suklaan kakku

Pohjaan tarvit:
180 g Digestive keksimurua
85 g voisulaa
1 rkl kaakaojauhetta

1. Sekoita keksimurut ja voisula yhteen.
2. Painele seos tasaisesti ja tiivisti irtopohjavuoan pohjalle. Ja laita pakastimeen kovettumaan.


Tumma suklaa -kerros:
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria
0,5 dl kermaa
2 liivatelehteä
2,25 dl kermaa

1. Kiehauta puoli desiä kermaa ja sokeria kattilassa ja kaada suklaan joukkoon.
2. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia jääkylmässä vedessä, sulata ne kattilassa tai mikrossa ja
sekoita suklaan joukkoon.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kahdessa erässä suklaan joukkoon.
4. Kaada seos irtopohjavuokaan ja laita pakastimeen kovettumaan noin 15 minuutiksi.

Maitosuklaa -kerros:
150 g maitosuklaata
0,75 dl kermaa
2 liivatelehteä
2,25 dl kermaa

1. Tehdään samalla lailla kun tumma suklaa kerros ja kaadetaan vuokaan suklaamoussen päälle tasaisesti.
2. Ja taas pakastimeen hyytymään.

Valkosuklaa -kerros:
100g valkosuklaata
0,5 dl kermaa
(2,5 rkl maustamatonta jogurttia)
2 liivalehteä
2 dl kermaa

1. Tee samalla lailla kun edelliset kerrokset. Ja maustaman jogurtti lisätään sekaan liivatteen jälkeen.
2. Kaada vuokaan ja anna hyytyä pakastimessa pari tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Koristele kakku ja herkuttele! :)
Ja kuvat ei ole tällä hetkellä parhaita mahdollisia, mutta laitan kuvia kuitenki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti