perjantai 2. maaliskuuta 2012

Tuju sitruunatorttu

Tänään jotain USA:sta...


POHJA:
100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

TÄYTE:
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25g voita
1 sitruunan tai limetin raastettu kuori
2 sitruunan tai limeti mehu
4 keltuaista

MARENKI:
4 valkuaista
1 1/2 dl sokeria

1. Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet käsin.
2. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Paista torttu mielellään irtoreunaisessa vuoassa. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan (halkaisija 22-24cm) kokoiseksi levyksi plus reunat. Nosta taikinalevy vuokaan kaulimen ympärille kietaistuna.
4. Vuoraa taikinalla vuoka sekä reunat 2-3 cm:n korkeudelta. Anna torttupohjan jähmettyä kylmässä noin 15 minuuttia.
5. Pistele pohjaosa haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
6. Mittaa täytteen aineet kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja hieman kuplii.
7. Ota torttu uunista ja kaada kiisseli tortun syvennykseen.
8. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen voimakkaasti vatkaten.
9. Levitä tai pursota marenki kiisselin päälle.
10. Jatka paistamista uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa.

HUOM! Torttu on parhaimmillaan heti jäähdyttyään. :) Ja huomasin, että marenkitaikinaa voisi olla hieman enemmän... Niin kuin kuvasta näkyy. :D Ja toinen huomio: Sitruunatorttu oli melkosen tujua, joten sokeriakin voisi käyttää enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti